Näsin Kartanon galleria - Näse Gårds galleri

PIENI KAUPUNKI - SUURIA TAITEILIJOITA 5.3.-5.5.2019

Näyttely esitteli porvoolaisia taiteilijoita, jotka vaikuttivat vahvasti kaupungin kulttuurielämässä 1950-luvulta 1990-luvulle. Esillä oli Stig Fredrikssonin, 

Karin ja Åke Helmanin, Thor Lindroosin, Juhani Linnovaaran, Tuomas Renvallin, Lennart Segerstrålen ja Kimmo Warjosen teoksia. Näyttely oli samalla 

viisi vuotta sitten menehtyneen kuvanveistäjän Tuomas Renvallin muistonäyttely.KLASSISTA - REPIN INSTITUUTIN TAITEILIJOIDEN UUSIA TEOKSIA 16.1.-24.2.2019

Klassinen taide on inspiroinut niin katsojia kuin kuvataiteilijoita jo vuosisatoja ja inspiroi yhä. Näyttelyyn osallistuivat kuvataiteilijat Kaija Asikainen, Kristina Elo, Mirja Ilkka, Jari Järnström, Aleksandra Kulonen, Reetta-Sofia Maunumaa, Linnea Meder, Sanna Maria Paananen, Aarne Ruokokoski, Johanna Ryönänkoski ja Mari Sihvonen.


JUKKA RINTALAN "JOULUN GLAMOURIA"-NÄYTTELY PÄÄTTI VUODEN 2018 NÄYTTELYT UPEASTI JA JUHLAVASTI

NÄSIN KARTANON KESÄ 2018

KAUNIS KIITOS NÄYTTELYVIERAILLE JA TAITEILIJOILLE

Lämmin kiitos kaikille Näsin kartanon kesänäyttelyn kävijöille. Saavutimme vähän päälle 7 000 henkilöä käsittävän kävijämäärän! Sydämellinen kiitos kaikille siitä! Suuri kiitos näyttelyn suosiosta kuuluu loistaville taiteilijoille, jotka tekivät upeita teoksia. Nyt galleriassa remontoidaan niin ikkunoita kuin pihaakin. Remontin jälkeen jatkamme näyttelytoimintaa marraskuussa Jukka Rintalan hurmaavan joulunäyttelyn merkeissä.

TERO ANNANOLLI, ELINA KUJANSUU, SATU LAUREL, KAJ LINDGÅRD, JOHANNA LUMME, INGE LÖÖK, DAVID POPA, TIINA SUIKKANEN, NETTA TIITINEN JA NICLAS WARIUS

PUHDAS ITÄMERI  NÄYTTELY  21.3.-15.4.2018

Itämeri on inspiroinut ja inspiroi taiteilijoita yhä tänäkin päivänä. Näyttelyn taideosion tavoitteena on muistuttaa meitä meren rannalla eläviä ihmisiä, kuinka hienon luonnon helmassa me elämme. Ja avata silmämme huomaamaan sen kauneuden.Oheisohjelmien avulla pyritään herättämään meidät huomaamaan, että jokainen meistä voi vaikuttaa pienillä jokapäiväisillä asioilla Itämeren tilaan. Vielä ei ole liian myöhäistä.

Esillä maalauksiakuvataiteilijoilta Satu Laurel, Johanna Lumme, Liisa Malmio, Netta Tiitinen, Terttu Schroderus-Gustafsson ja Christer Åberg,Nina Hackmanin valokuvia sekä Petteri Saarion luontoaiheinen installaatio "Merenkulkija"

Näyttely ja siihen liittyvät oheisohjelmat toteutetaan yhteistyössä John Nurmisen säätiön, Suomen ympäristökeskuksen, Porvoon Läntisen Rotaryklubin ja Porvoon Veden kanssa.

Vapaa pääsy

PROFESSORI LAILA PULLINEN IN MEMORIAM

 LAILA PULLISEN MUISTONÄYTTELY  -  LAILA PULLINEN  MINNESUTSTÄLLNING 31.1.-11.3.2018

Muistonäyttely koostui taiteilijan viimeisiksi jääneistä pienoisveistoksista, piirustuksista ja grafiikasta. Näsin kartanossa esillä ollut kokoelma  esitteli Pullisen viimeiset teokset, mutta taustoitti niitä  samanhenkisillä ja samoja teemoja tutkivilla teoksilla Pullisen omista  kokoelmista.   Näyttelyssä li  normaalia gallerianäyttelyä  syvempi museaalinen    taso.JUKKA RINTALA - JUHLAN KIMALLUS - FESTLIG GLANS GALLERIA NÄSIN KARTANOSSA PORVOOSSA  15.11.-21.12.2017

Jukka Rintalan näyttely  Juhlan kimallus - Festlig glans  Näsin kartanossa marras- joulukuussa 2017  päätti taiteilijan 40-juhlavuotisnäyttelyjen sarjan.

Muotitaiteilija Jukka Rintala tekee arjestamme kiehtovan juhlan omalla hienostuneella, herkällä ja toisaalta vahvalla tavallaan. Juhlan kimallus näkyy hänen suunnittelemissaan hurmaavissa iltapuvuissa, uniikkivaatteissa, teollisissa vaatteissa, sisustustuotteissa ja taiteessa. Näyttelyssä oli esillä taiteilijan monipuolinen tuotanto, jossa hehkui joulun säihke ja tunnelma! Kartanon salissa saattoi aistia iltapukujen silkkisen kahinan tanssin pyörteissä ja joulupöytien juhlakattaukset houkuttelivat kokoontumaan rakkaiden kanssa yhteiselle aterialle. Maalaukset viimeistelivät juhlahuoneiden tunnelman. Näyttelyn oli toteuttanut visualisti Matti Vaskelainen.VISIONS - DAVID POPA,    GALLERIA NÄSIN KARTANO 4.-29.10.2017

Kuvataiteilija David Popa on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa New Yorkissa. Hänen isänsä kuvataiteilija Albert Popa oli kaupungin ensimmäisiä graffiti -taiteilijoita, joka sittemmin löysi klassisesta muotokuvamaalauksesta ja muraaleista oman ilmaisukeinonsa. Hän herätti pojassaan  kiinnostuksen taiteeseen ja opetti Davidille jo nuorena perinteistä taidemaalausta.

Taideopintonsa hän aloitti Manhattanilla New Yorkissa.  Hän jatkoi opintojaan Fiorello L'Aguardia Arts High Schoolissa ja Gordon Collegessa Wenhamissa. Suomessa hän on asunut kaksi vuotta.

David Popan aiheita ovat maisemat ja abstraktiot sekä usein takaapäin kuvatut henkilöhahmot. Henkilöt taiteilija sijoittaa erilaisiin maisemiin tai kosketuksiin muiden elementtien kanssa. 

OODI SUOMELLE -  KESÄNÄYTTELY 2017 

ODE TILL FINLAND SOMMARUTSTÄLLNING 2017

Tero Annanolli, Carin Bengts, Riikka Juvonen, Kaj Lindgård, Johanna Lumme, Johanna Oras, Paula Salmela, Tiina Suikkanen,    Mika Törönen, Christer Åberg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.